RSS Flöde

Miraklet som aldrig inträffade

Postat den

Félicitations Montpellier! Jag hoppades in i det sista på ett mirakel men det infann sig aldrig. Trots att ett dåligt spelande PSG vände underläge till seger borta mot Lorient och att Auxerre faktiskt tog ledningen i matchen mot Montpellier känns det som att det aldrig ens var riktigt nära att miraklet skulle inträffa. Det här har varit Montpelliers säsong, inte minst efter juluppehållet. Laget har genomgående spelat den bästa och mest underhållande fotbollen, haft den där lilla turen som behövts vid rätt tillfällen och visat att ett bra och långsiktigt lagbygge kan övertrumfa miljardinvesteringar i stjärnspelare som PSG genomfört. Montpellier visade i kväll återigen sin styrka och vände till seger med 2-1,

Pengarullningen från PSG:s håll lär fortsätta i sommar. Och det känns som att det kommer att behövas. Laget behöver förstärkas med en eller två högklassiga forwards och en till spelfördelare av rang. Utöver det är det nog bäst att hålla sig lite lugna och jobba med att få det spelarmaterial man redan har att bli mer samspelt.

Så återigen grattis Montpellier. Njut nu av segern för nästa år är det vår tur! Paris est magique! Oavsett vad som händer. Och en andraplats och säkrat spel i Champions League är trots allt inte illa det heller.

Om mattiaslin71

Jag heter Mattias Lindén och är journalist till yrket. Vid det här laget har jag varit verksam som journalist i drygt 25 år. Främst inom radio, men även som skribent. Jag har ett passionerat förhållande till film och sport. Utöver det tar även musik och att läsa upp stor del av min uppmärksamhet. Och min förkärlek för det franska är, som den här bloggen visar, mycket stor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: