RSS Flöde

Om mig

Jag heter Mattias Lindén och är journalist.

Jag har 30 års erfarenhet av journalistyrket – den absoluta merparten av tiden inom radio.

Film, sport och musik är tre saker som jag är passionerat intresserad av, vilket utan tvekan sätter sin prägel på den här bloggen.

Jag gillar också mycket att läsa, men hinner tyvärr inte alls med att läsa så många böcker som jag skulle vilja. Det jag läser just nu är huvudsakligen översatt frankofon skönlitteratur.

Min passion för Frankrike föddes på åttiotalet i ett alltmer tilltagande intresse för fransk populär- och finkultur. Av olika anledningar dröjde det dock ett bra tag innan jag tog tag i att försöka lära mig det franska språket och faktiskt ta och pallra mig iväg för att besöka landet.

Sedan dess har jag dock återvänt många gånger och någonstans inom mig finns en dröm om att någon gång, åtminstone under en tid, få bo i Frankrike.

I väntan på att den drömmen ska gå i upplevelse försöker jag att leva i Frankrike på distans. Det är det som den här bloggen handlar om. Bienvenue!

Jag driver den här bloggen ideellt och som privatperson. Det jag skriver och publicerar här har ingen koppling till min arbetsgivare.

»

 1. Hej jag heter Margareta och hittade inlägg hos Dig om filmen ”The Intouchables” på grund att jag sökte den på svenska biografer utan att lyckas , jag har sett filmen i Polen på bio och tyckte att den är fantastik bra – roligt,humoristisk,med svart humör som jag tyckte mycket om och annat än tråkiga amerikanska filmer. Jag ville se den med min man har hemma i Sverige och tyvärr – kunde inte hitta denna film ….????
  Jag fattar inte varför den blir inte visat för svensk publik?Var någonstans man kan klaga på detta ? Tack och mvh margareta

  Svara
  • Hej Margareta! Kul att du hittade hit. Ja, det är mycket märkligt det här med Intouchables och de svenska biodistributörerna. Jag skulle tro att den så småningom kommer att komma ut på svensk DVD, men det är ju liksom inte samma sak som att se den på bio. Beträffande var man kan vända sig för att klaga på detta så måste man nog höra av sig till filmbolagen var för sig. Det finns inget samlat ställe att vända sig till.

   Svara
 2. Hej Mattias,
  vilken trevlig blogg du har:)
  Jag skulle vilja komma i kontakt med dig gällande ett affärsförslag.
  Ser fram emot att höra ifrån dig.

  med vänliga hälsninngar
  Jennie Bylin

  Svara
 3. Martina Åkerlund

  Hej! Jag har en son på 14 år som vill utöka sitt ordförråd och helst lära sig ”tänka på franska”. Har du tips på någon bra tv-serie? Helst med svensk text. Eller lite filmtips 🙂

  Svara
 4. Jag har samma fråga som Martina, men en dotter på 14 som läser franska. En tv-serie för unga med korta avsnitt med hyfsat enkel franska… ”En liten fransk stad” som går på Svt passade inte henne, tyvärr.

  Svara
 5. hej Mattias,
  har du hört om Franska filmfestivalen? Programmet var ju spännande!

  Svara
 6. Trevlig blogg
  Tror ej vi varit i kontakt tidigare.
  Jag driver den ideella bloggen husifrankrike.com och bor deltid i Aude
  Vänligen
  JP

  Svara
  • Hej!
   Tack så mycket, har dock den senaste tiden som du ser behandlat min blogg en aning styvmoderligt. Kikade in på din blogg också. Ska bli intressant att följa den. Det där med att skaffa boende i Frankrike någon gång är en dröm jag har kvar att förverkliga.

   Svara
 7. Hej! Jag undrar om du skrev i kulturtidskriften Voltaire tidigare? Jag söker efter en recension av filmen Flickan från ca 2009. Om det var du och du vet var jag hittar den, skicka gärna till: larsstromsten@gmail.com
  Tack på förhand!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: