RSS Flöde

Marianne bjuder på rysligheter i Halloweentider

Såhär på Halloween brukar jag försöka leverera ett passande tips från den frankofona världen och i år får det bli den relativt nyutkomna franska Netflixserien Marianne.

Den handlar om den unga succéförfattaren Emma som när serien tar sin början just avslutat sin mycket framgångsrika svit av rysare och meddelar att hon ska sluta skriva skräckromaner. På signeringen av den avslutande delen dyker en vän från hennes gamla hemstad upp och ber Emma om hjälp. Vännens mamma är som besatt av Emmas romaner och tror att hon är den onda häxan Marianne från serien.

Morgonen efter dyker vännen upp igen, denna gång på Emmas arbetsplats, och tar efter att ha varnat Emma för att hennes föräldrar är i fara sitt liv genom att hänga sig. Efter den dramatiska händelsen beger sig Emma för första gången på många år till hemstaden för att söka sina föräldrar och vännens mamma. Väl där märker hon snabbt att allt inte står rätt till och det tycks vara så att häxan Marianne mycket väl kan finnas på riktigt.

Marianne bjuder egentligen inte på något som vi inte sett förut, men förutom understundom lite väl mycket klichéstaplande och några humorinslag som känns aningen malplacerade är det välgjort, stämningsfyllt och riktigt underhållande. Manuset är tämligen välskrivet och levererar några fina twistar i handlingen och det märks att skaparen Samuel Bodin hyser kärlek till genren.

Marianne är kanske inget man kommer att bära med sig under lång tid framöver men som underhållning för stunden såhär i Halloween-tider och under senhöstens allt längre mörka kvällar fungerar den utmärkt.

Om mattiaslin71

Jag heter Mattias Lindén och är journalist till yrket. Vid det här laget har jag varit verksam som journalist i drygt 25 år. Främst inom radio, men även som skribent. Jag har ett passionerat förhållande till film och sport. Utöver det tar även musik och att läsa upp stor del av min uppmärksamhet. Och min förkärlek för det franska är, som den här bloggen visar, mycket stor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: