RSS Flöde

Nice to be back

Tillbaka på fransk mark och den här gången är det en sorts cirkel som sluts, även om jag kom tillbaka hit redan 2006.

Det var nämligen här i Nice jag för 16 år sedan tog mina första steg på fransk mark och därmed kommer staden att för alltid ha en speciell plats i mitt hjärta.

Gott också att återse en fysisk plats som är en av mina verkliga favoriter: det oerhört vackra torget Place Masséna (som bilden ovan bara visar en del av).

Nice är överhuvudtaget en på många sätt mycket vacker stad med sina hus i karaktäristiska solblekta jordfärger och lika karaktäristiska fönsterluckor.

Här finns också kultur i massor att ta del av. Chagall– och Matissemuséerna är bägge väl värda ett besök men den här gången valde jag att stifta närmare bekantskap med stadens utmärkta moderna museum MAMAC.

Som rubriken antyder: Nice är en angenäm stad att återbesöka.

Om mattiaslin71

Jag heter Mattias Lindén och är journalist till yrket. Vid det här laget har jag varit verksam som journalist i drygt 25 år. Främst inom radio, men även som skribent. Jag har ett passionerat förhållande till film och sport. Utöver det tar även musik och att läsa upp stor del av min uppmärksamhet. Och min förkärlek för det franska är, som den här bloggen visar, mycket stor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: