RSS Flöde

Tilltalande Toulouse

På besök i Frankrike igen. Denna gång i Toulouse som jag var i så sent som för fyra år sedan.

Jag gillade förvisso staden redan då, men var i övrigt på en så dålig plats i livet att eftersom jag avser att mitt projekt att besöka Frankrikes tio största städer ska utmynna i någon form av ranking jag kände att jag ville ge staden en ny chans att upptäckas nu när jag mår mycket bättre.

Sagt och gjort, nu är jag här igen och mycket riktigt framträder nya intryck. Av positiv art. Förra gången var jag alls inte lika receptiv på hur fantastiskt många vackra byggnader den här staden kan erbjuda. Från flera tidsepoker dessutom.

Här finns flera välbevarade byggnader från renässansen, Hôtel d’Assézat på bilden är ett exempel, och en hel del äldre än så. Om du har vägarna förbi vill jag verkligen rekommendera ett besök i det fantastiska jakobinerklostret från 1200-talet och basilikan Saint-Sernin som började byggas redan på 1000-talet.

I det förstnämnda byggnaden finns för övrigt att förträffligt konstmuseum inhyst.

Att vädret är toppen med klarblå himmel och högsommarvärme med en touch av höstfriskhet i luften gör naturligtvis inte saken sämre. Jag är mycket nöjd över att hå åkt tillbaka hit till La ville rose som Toulouse kallas efter de många terrakottabyggnader som ger staden ett risa sken.

Om mattiaslin71

Jag heter Mattias Lindén och är journalist till yrket. Vid det här laget har jag varit verksam som journalist i drygt 25 år. Främst inom radio, men även som skribent. Jag har ett passionerat förhållande till film och sport. Utöver det tar även musik och att läsa upp stor del av min uppmärksamhet. Och min förkärlek för det franska är, som den här bloggen visar, mycket stor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: