RSS Flöde

Supermysiga Strasbourg

Min turné till de tio största franska städerna fortsätter och det nionde stoppet fick bli här i Strasbourg, denna gemytliga pärla till stad.

Jag får erkänna att det här tillsammans med Nantes var den stad i projektet som jag hade sämst koll på före besöket och precis som i fallet med Nantes måste jag säga att det varit en positiv överraskning att vara här.

Bara att vandra runt bland bebyggelsen på världsarvslistade och centralt belägna ön Petite France är en upplevelse värd besöket här.

Precis som vid mitt besök i Montpellier i mars är detta också en resa till mina frankofila rötter.

I kväll väntar nämligen konsert med en av de där artisterna som varit med mig länge, länge och som var en viktig del i processen att göra mig till den fanatiker kring Frankrike och dess kultur som jag är.

Det handlar om Etienne Daho vars skivor faktiskt gavs ut i Sverige under några år i skarven mellan 80- och 90-talen. Återstår att se hur många av de gamla hitsen han kommer att spela dock. Jag ser fram emot konserten väldigt mycket alldeles oavsett.

Om mattiaslin71

Jag heter Mattias Lindén och är journalist till yrket. Vid det här laget har jag varit verksam som journalist i drygt 25 år. Främst inom radio, men även som skribent. Jag har ett passionerat förhållande till film och sport. Utöver det tar även musik och att läsa upp stor del av min uppmärksamhet. Och min förkärlek för det franska är, som den här bloggen visar, mycket stor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: