RSS Flöde

Någonting på tv i kväll och något i radio förra veckan

Postat den

Min uttalade ambition är att på denna blogg skriva om och uppmärksamma alla franska, eller på annat sätt frankofont intressanta och relaterade, filmer som hittar hit till Sverige. Jag ligger lite efter på den fronten eftersom det glädjande nog har dykt upp flera filmer som svarar mot den beskrivningen den senaste tiden, men jag hoppas kunna börja jobba i kapp mig inom kort. Vad jag redan nu kan bjuda på är ett tv-tips inför kvällen.

Med start klockan 21:45 visar SVT2 den franska publiksuccén Små vita lögner, eller Les petits mouchoirs som den heter i original, från 2010. Så här skrev jag om filmen i samband med den svenska biopremiären i januari 2012.

Utöver detta tips tänkte jag dela med mig av ett ljudklipp från förra veckan. Förra torsdagen fick nämligen 42-årige farbror BleuBlancRouge vara med och leka med ungdomarna i ungdomskanalen P3 för en stund. Ungefär 85 minuter in i klippet http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/356957?programid=4283 kan du höra mig prata om franska tv-serier.

Om mattiaslin71

Jag heter Mattias Lindén och är journalist till yrket. Vid det här laget har jag varit verksam som journalist i drygt 25 år. Främst inom radio, men även som skribent. Jag har ett passionerat förhållande till film och sport. Utöver det tar även musik och att läsa upp stor del av min uppmärksamhet. Och min förkärlek för det franska är, som den här bloggen visar, mycket stor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: