RSS Flöde

Toppfilm på tv i kväll!

d7435a4a374cdea5bd_9lm6idkzz

Med, antar jag,  anledning av den pågående Pridefestivalen i Stockholm visar SVT den här veckan flera bra och intressanta filmer med HBTQ-tema. Och i kväll handlar det om en riktig godbit, inget mindre än förra årets i mitt tycke allra bästa film: Laurence Anyways av Xavier Dolan. Så här skrev jag om den i samband med den svenska biopremiären förra hösten. Den oavbrutet fängslande och starka filmen börjar visas klockan 21:45 på SVT2.

Underbarnet Xavier Dolan har för övrigt redan en ny film på gång. Tom à la ferme som den heter får premiär vid filmfestivalen i Venedig om en månad och kommer där att visas inom tävlan. Det är närmast ett understatement att påstå att det är en av de kommande filmer som jag ser fram emot allra mest att få se.

 

Om mattiaslin71

Jag heter Mattias Lindén och är journalist till yrket. Vid det här laget har jag varit verksam som journalist i drygt 25 år. Främst inom radio, men även som skribent. Jag har ett passionerat förhållande till film och sport. Utöver det tar även musik och att läsa upp stor del av min uppmärksamhet. Och min förkärlek för det franska är, som den här bloggen visar, mycket stor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: