RSS Flöde

H(oub)abil familjeunderhållning

Postat den

Sur-la-piste-du-Marsupilami-photo-Alain-Chabat-1024x512

Det har varit tal om det ett tag men det tog sin tid innan det blev verklighet, en spelfilmsversion om den berömde serietecknaren André Franquins skapelse Marsupilami.

För en sådan som jag som i min ungdom läste seriealbumen om Marsupilami med stor behållning var det naturligtvis ett måste att kolla in filmen. Jag hade mina dubier men blev trots allt positivt överraskad av Alain Chabats film Sur la piste du Marsupilami som sedan halvannan vecka tillbaka finns utgiven på svensk dvd under titeln Här kommer Marsupilami.

Framförallt blev jag överraskad över hur bra man lyckats med animeringen av Marsupilami och det är i interaktionen mellan de animerade djuren och skådespelarna som Här kommer Marsupilami har sina främsta förtjänster.

Själva storyn är annars ganska tunn och kretsar kring en självupptagen tv-reporter (spelad av Alain Chabat själv) som reser till det avlägsna landet Palombia i jakten på ett scoop som ska rädda hans karriär.

Han beger sig in i landets djungler, ledsagad av en godhjärtad bondfångare till guide (spelad av en sedvanligt älskvärd Jamel Debbouze), och kommer det mytomspunna djuret Marsupilami på spåren, men blir samtidigt en bricka i spelet i en statskupp under uppsegling.

Här kommer Marsupilami blandar högt och lågt. I bland är det riktigt roligt medan det i andra lägen kantrar över betänkligt mot det fåniga. Sammantaget bjuder den dock på habil och snäll familjeunderhållning som torde passa även de minsta.

Dessutom innehåller den en obetalbar sekvens med en inspirerad Lambert Wilson som enbart den motiverar att lägga 100 minuter av sitt liv på att se den här filmen. Jag vill inte säga för mycket eftersom scenen i fråga dyker upp framåt slutet men jag kan säga så mycket att den diktator som Lambert Wilson spelar är ett minst sagt stort fan av Céline Dion.

 

Om mattiaslin71

Jag heter Mattias Lindén och är journalist till yrket. Vid det här laget har jag varit verksam som journalist i drygt 25 år. Främst inom radio, men även som skribent. Jag har ett passionerat förhållande till film och sport. Utöver det tar även musik och att läsa upp stor del av min uppmärksamhet. Och min förkärlek för det franska är, som den här bloggen visar, mycket stor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: