RSS Flöde

Champion d’automne!

704x396(ByMaxScale_TopLeft_Transparent_True_True)

Efter stabila och säkra 3-0 borta mot Brest står det klart att Paris Saint-Germain för andra säsongen i rad går till vintervila i serieledning. Okej då, helt klart är det inte men jag känner ändå att det är ganska riskfritt att sticka ut hakan och påstå det. Men visst, det finns åtminstone en teoretisk möjlighet för både Lyon och Marseille att gå om i tabellen. Lyon behöver i sin match i morgon besegra tabellfemman Nice med elva målsmarginal för att gå om och för Marseille krävs det seger med 21 måls marginal hemma mot Saint-Etienne på söndag för att de ska gå upp i serieledning. Så, jag tror nog att det går att luta sig tillbaka och redan nu njuta av en jul med PSG i serieledning. Inte för att det egentligen betyder något att leda tabellen efter halva serien, det visade sig om inte annat med brutal tydlighet förra säsongen, men självklart är det naturligtvis alltid trevligt och bättre att ligga i topp.

Matchen mot Brest hamnar kanske inte på listan över de bästa fotbollsmatcher jag har sett men det var ändå härligt att se hur laget tog sig an den här matchen. Trots ett typiskt bretonskt ihållande regn och kyla och en ogästvänlig hemmapublik visade man spelarna upp fokus, beslutsamhet och kampvilja. PSG dominerade från första början och även om det dröjde en bit in i andra halvlek innan laget tog ledningen (genom ett mål av Zlatan Ibrahimovic, vem annars?) så var jag aldrig orolig över att det skulle bli annat än seger. Efter krisen och förlusterna i november är det desto härligare att nu i december konstatera att PSG äntligen spelar som ett lag och vilka fina resultat som följer av det. Om man bara kan fortsätta på samma fina sätt efter vinteruppehållet så kan jag inte tänka mig att något lag ska kunna komma mellan PSG och den hägrande och hett efterlängtade tredje ligatiteln. Och med den här inställningen och det här spelet ligger åtminstone en kvartsfinal i Champions League klart inom räckhåll. Hur det blir med det får framtiden utvisa. Nu ska jag njuta av en helgledighet med PSG i tabelltopp. Det är inget vi trogna fans är bortskämda eller vana med. Ici c’est Paris!

Om mattiaslin71

Jag heter Mattias Lindén och är journalist till yrket. Vid det här laget har jag varit verksam som journalist i drygt 25 år. Främst inom radio, men även som skribent. Jag har ett passionerat förhållande till film och sport. Utöver det tar även musik och att läsa upp stor del av min uppmärksamhet. Och min förkärlek för det franska är, som den här bloggen visar, mycket stor.

»

  1. JOYEUX NOËL ET BONNE ANNÉE, alors !!!

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: