RSS Flöde

Il est de retour!

I kväll smäller det! Nenê kallar det för årets match och det är svårt att inte hålla med honom. Ligaettan Paris Saint-Germain drabbar samman med ligatvåan Montpellier på Parc des Princes. En poäng skiljer mellan de två lagen, som har dragit ifrån lite i toppen av tabellen, när domaren blåser igång matchen klockan 21.00 i kväll. Även om självklart inget kommer att avgöras när det gäller själva mästerskapet i kväll (det återstår trots allt 14 matcher att spela efter denna) så är det en match som betyder lite mer än de tre poängen som står på spel. Det lag som vinner, om nu något gör det, får förmodligen en mental skjuts som inte kan överskattas.

Extra skönt är det som PSG-fan att konstatera att Javier Pastore lagom till supermatchen i kväll är tillbaka efter en tids skadefrånvaro. Om han sedan kommer att spela från start eller får börja på bänken är nye tränaren Carlo Ancelotti förtegen kring. Det kommer att avslöjas i eftermiddag, men det är klart att det oavsett hur det blir med den saken är skönt att ha tillbaka lagets bästa spelare i spelbart skick. Att Pastore var majestätisk och gjorde två mål när PSG i höstas bortabesegrade Montpellier med 3-0 ger honom och laget ett mentalt övertag inför matchen. Ett övertag som kommer att behövas, för spelet har klickat en del den senaste tiden, åtminstone offensivt. 0-0 borta mot bottenlaget Nice förra helgen imponerar sannerligen inte. Nu är det dags för Ancelottis mannar att bekänna färg och visa vad de kan. En repris av matchen i Montpellier vore inte helt fel.

Mindre än sju timmar kvar. Nervositeten, den ständiga följeslagaren under match, börjar sätta in. Det är precis så det ska vara. Det är den härliga känslan av att något stort är på gång. Allez, Paris Saint-Germain!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: