RSS Flöde

Idrott är också kultur

Postat den

Webadressen till den här bloggen är som bekant bleublancrougesuede. I kväll är det dags för bleublancrouge suède i praktiken. I Slovakien av alla länder. Där pågår årets VM i ishockey och i kväll möts Frankrike och Sverige. Normalt sett brukar jag, trots mitt stora sportintresse, inte tycka att hockey-VM är något att yvas över, men den här matchen tänker jag inte missa. Det känns nästan som en tanke att det blir en bleublancrouge-suède-match såhär en vecka efter att jag sjösatte det här bloggprojektet. Att det sedan förmodligen inte är någon blivande klassiker till match vi pratar om är en annan sak. Sverige ska vinna ganska komfortabelt, även om den franska hockeyn har gjort vissa framsteg på senare år. Och bara för ordnings skull – jag må vara stor Frankrikevän, men i kväll håller jag självklart på Sverige. Sedan får Frankrike gärna skrälla mot de andra lagen.

Förutom att fundera på kvällens hockeymatch lyssnar jag ytterligare ett varv på duon Brigittes spännade skiva Et vous, tu m’aimes? Den tänkte jag skriva mer om i morgon. Så mycket kan jag dock redan nu avslöja att jag tycker att den är bra. Riktigt bra.

Om mattiaslin71

Jag heter Mattias Lindén och är journalist till yrket. Vid det här laget har jag varit verksam som journalist i drygt 25 år. Främst inom radio, men även som skribent. Jag har ett passionerat förhållande till film och sport. Utöver det tar även musik och att läsa upp stor del av min uppmärksamhet. Och min förkärlek för det franska är, som den här bloggen visar, mycket stor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: